Over Ons

Wij zijn David en Reinier, tweelingbroers met een passie voor film. Toen we 12 jaar oud waren gingen wij al, gewapend met onze eigen camera, samen op pad om films te maken. Dit groeide al snel uit tot een hobby waar we al onze tijd in staken. Wat we later wilden worden was dan ook al vroeg duidelijk: filmmakers. 
Inmiddels zijn we al het grootste deel van ons leven intensief met film bezig en is er veel veranderd, maar onze droom is hetzelfde gebleven. En die zijn we volop aan het verwezenlijken. In onze carrières hebben we zeer veel ervaring opgedaan door de meest uiteenlopende video’s te maken. Daarbij hebben we ons allebei in verschillende vaardigheden gespecialiseerd, waardoor we elkaar perfect aanvullen en samen veel meer kunnen dan voor één persoon mogelijk zou zijn. Daarnaast hebben we een netwerk aan (veelal bevriende) freelancers om ons heen, die we regelmatig inschakelen als er grotere crews of specifieke expertises nodig zijn. Zo kunnen we elk videoproject van het begin tot het einde tot een prachtig eindresultaat maken. Of het nou gaat over een film, animatie, livestream of een project in het verlengde ervan.
Naast het zelf produceren van video’s, werken we ook samen met andere filmbedrijven die ons voor volledige producties of als losse crewleden (voor alleen camera, licht, animatie, geluid, montage etc.) inhuren. We vinden het altijd leuk om met andere filmmakers samen te werken.

DAVID

David richt zich sinds 2012 full-time op DAREbrothers. Hij is zeer ervaren met camera en licht en specialiseert zich daarnaast in o.a. beeldmontage, kleurcorrectie en productie. Hij is constant bezig met het doorvoeren van innovaties in het bedrijf en in zijn filmmakerschap, zodat we er altijd van verzekerd zijn dat we verschillende technieken creatief in kunnen zetten om jou het mooiste, meest passende beeld te geven.
David is gefascineerd door het in beeld brengen van mensen. Ook is hij erg begaan met de creatieve sector. Zo heeft hij zijn eigen kunstplatform opgezet, bestaande uit multidisciplinaire evenementen, livestreams en een online magazine.

REINIER

Reinier heeft zijn bachelor -en master of arts in film gehaald aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent. Daar heeft hij geleerd om films vanuit meerdere invalshoeken te benaderen en diepgang te creëren. Hij doet dan ook weinig liever dan concepten uitwerken. Zowel voor zijn films als die van jou. Daarnaast monteert hij veel, neemt hij regelmatig de regie (ook het live schakelen bij streams) en is hij verantwoordelijk voor alle animaties bij DAREbrothers.
Hij is erg geïnteresseerd in elke mogelijke combinatie tussen gefilmde beelden en animatie. Dit gebruikt hij ook voor zijn voorliefde voor het creëren van unieke werelden in films.