Livestreams

en Registraties

Wil je een groot of ver publiek bereiken? Of wil je een optreden vereeuwigen? Dan is een live-stream de ideale optie. Wij kunnen op elke gewenste locatie een opstelling met meerdere camera’s maken en daar live tussen schakelen in een uitzending die niet van een tv-programma te onderscheiden is. Inclusief op maat gemaakte graphics en mogelijkheid tot video-instarts, inbellers, powerpoints en meer. Denk hierbij aan talkshows, webinars of hybride evenementen. Ook voor optredes met muziek, dans of theater is het ideaal. We gaan daarbij voor een filmische look waarin iedereen mooi uitgelicht is en we werken met bemande camera’s. Deze cinematografische insteek onderscheidt ons. Voor muziekoptredens kunnen wij ook live vj-beelden voorzien.
Als het niet live uitgezonden hoeft te worden, kun je ook kiezen voor een registratie. Die filmen we semi-live. Dat wil zeggen dat we ter plekken ook schakelen tussen meerdere camera’s en dat opnemen. Zo is er direct een montage. Achteraf kan die nog verbeterd en verfijnd worden.

Geef je publiek een ervaring

Bekijk hier enkele voorbeelden en samenvattingen van livestreams en registraties.

1. Briefing

Eerst horen we graag jouw ideeën en wensen voor je live-stream of registratie. Omdat de inhoud hiervan vaak al grotendeels vast staat voordat wij in beeld komen, ontvangen we hier graag zo duidelijk mogelijk informatie over. Bijvoorbeeld via een draaiboek met locatie, tijden en dagindeling en door door te geven wat de opzet van de uitzending is (hoeveel mensen er in beeld zijn etc.) en welke elementen erin voorkomen (video instarts, presentaties, inbellers, vj-beelden etc.).
Uiteraard kan dit altijd in overleg met ons en adviseren we hier graag over.

2. (eventueel) Video Instarts Maken

Als er tijdens de uitzending video’s ingestart moeten worden die niet live zijn, maken wij die ook graag voor je. Zo kunnen we erop toezien dat alles in de livestream een consistente kwaliteit en stijl heeft. Zie voor de werkwijze hiervan de bedrijfsfilmspagina.

3. Voorbereiding

Van tevoren regelen we de benodigde crewleden en apparatuur. Ook maken we graphics op maat (zoals titelbalken en wachtschermen) en zetten we alles klaar in streamingsoftware. 

4. Live-streamen of opnemen

Tijdens jouw evenement, optreden, talkshow of webinar komt alles samen. Eerst bouwen we onze camera’s, lampen, microfoons en schakelapparatuur op op de locatie. Wanneer dat gebeurd is en alles goed is doorgelopen, kunnen we live gaan of de uitzending in één keer opnemen.

5. Post-productie (bij registraties)

Wanneer je kiest voor een registratie, ligt een semi-live geschakelde montage meteen na de opnames klaar. Deze kunnen we achteraf nog verfijnen. Eventueel kunnen er dan ook graphics en andere elementen worden toegevoegd.

6. Revisie (bij registraties)

Wanneer de eerste montage van je registratie af is, leggen we die aan jou voor, zodat je daar feedback op kunt geven en de verfilming geheel naar wens kan worden afgerond. Het aantal revisierondes wordt altijd in de offerte vastgelegd. Standaard is dat er één.

7. Oplevering

Een live-stream kunnen we ook opnemen. Dat bestand kun je dan meestal meteen krijgen. Bij een registratie sturen we het videobestand direct na de montage, zodat je die kunt uploaden of presenteren en je meteen impact kunt maken.

Hoe gaan we te werk?