Animaties

Met animaties is werkelijk alles mogelijk. Ideaal als je iets nieuws en fris wilt uitstralen. Maar ook perfect voor het uitleggen van abstractere concepten en processen die niet met een camera vast te leggen zijn. Elke boodschap komt met animatie snel, duidelijk en aantrekkelijk over.
Vaak wordt animatie ook met live-action (gefilmde beelden) gecombineerd. Dit kunnen motion-graphics over de beelden zijn, een afwisseling van geanimeerde en gefilmde sequenties of een geanimeerde achtergrond met behulp van een groen scherm.
Wij ontwikkelen graag voor elke opdracht een unieke stijl, rekening houdend met je huisstijl en wat je uit wilt stralen.

Breng jouw verhaal tot leven

1. Briefing

Elke opdracht begint met een gesprek, zodat wij een idee krijgen van je initiële ideeën voor de video, wat ermee bereikt moet worden, wat de doelgroep is en waar hij wordt vertoond. Dit kan zo simpel zijn als een e-mailen of (video)bellen, maar soms is het ook goed om af te spreken.

2. Concept/scenario schrijven en goedkeuren

Alle ideeën werken we vervolgens uit op een filmische en aantrekkelijke manier die past bij je wensen. Daarvoor schrijven we een een script waarin de animaties beschreven staan. Vaak naast tekst die overgebracht wordt in titels of een voice-over.
Dit leggen we voor aan jou. Als iedereen er tevreden over is gaan we verder.
Bij grotere projecten kunnen we daarna ook een storyboard maken.

3. Stijl ontwerp

Vervolgens zoeken we een stijl die bij de inhoud van de animatie past. Vaak vormt je huisstijl of een voorbeeld daar de basis van, maar we kunnen ook uit het niets een stijl ontwikkelen. We leggen dit voor aan de hand van voorbeelden of een ontwerp. 
In deze fase gaan we ook op zoek naar een stem voor de voice-over (als die erin zit).

4. Animatic

Bij grotere projecten maken we eerst een animatic. Dit is een ruwe animatie waarin de verschillende illustraties elkaar op de juiste timing afwisselen, maar ze zijn dan nog niet geanimeerd. Een eventuele voice-over wordt nu al ingesproken.
Dit geeft al een goed beeld van hoe de video zal worden. Daarom vragen we ook hier feedback op voordat we verder gaan.

5. Animatie

De verschillende elementen brengen we tot leven door ze te animeren. Dat doen we met veel zorg voor soepele bewegingen en mooie overgangen. Eventuele muziek of geluiden worden ook toegevoegd.

6. Revisie

Wanneer de eerste versie af is, leggen we die aan jou voor, zodat je daar feedback op kunt geven en de animatie naar wens kan worden afgerond. Het gaat hierbij om de details en afwerking. Het aantal revisierondes wordt altijd in de offerte vastgelegd. Standaard is dat er één.

7. Oplevering

Als je animatie is afgerond sturen we je direct het videobestand, zodat je die kunt uploaden of presenteren en je meteen impact kunt maken.

Hoe gaan we te werk?